آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی، در جلسه تقسیر قرآن کریم که در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، در ادامه سلسله مباحث مربوط به تفسیر سوره احزاب به چگونگی حضور زنان در جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: برخی از مشاغل در جامعه وجود دارد که مختص زنان است، همانند پزشک و پرستار برای زنان و معلم مدارس دخترانه که در این راستا بخشی از جامعه زنان باید با تحصیل خود بتوانند به این نیازها پاسخ دهند.
وی با بیان اینکه کار بیرون از خانه نه تنها برای عدهای از خانمها جائز بوده بلکه واجب کفایی نیز است افزود: اگر کار بیرون از خانه زن، در اداره خانواده و نیز تربیت فرزندان مشکلی ایجاد نکند بلامانع است.
استاد برجسته حوزه علیمه قم، اضافه کرد: اما وقتی که شغل زنی موجب میشود وی از عده مسئولیت خانه و تربیت فرزند برنیاید و برای او مزاجمت ایجاد کند در این صورت اشتغال آنان کار درستی نیست، چرا که عقل نیز چنین اجازهای را نمیدهد و امروز هم شاهدیم دنیای غرب به دلیل عدم رعایت همین موضوع دچار مشکلات وآثار سوء شده است.
آیات زیادی در قران بر رعایت امر حجاب تاکید دارد
آیت الله مکارم شیرازی، در ادامه با انتقاد از آنانی که عنوان میکنند در قران کریم آیهای در خصوص رعایت حجاب وجود ندارد با اشاره به آیه ۳۳ سوره احزاب بیان کرد: آیات زیادی در قران بر رعایت امر حجاب تاکید دارد و علاوه بر این آیات، آیه ۳۳ سوره احزاب نیز به این موضوع مهم اشاره کرده است.
مفسر قرآن کریم، گفت: فرزندانی که در دوران کودکی درخانواده از محبت و عواطف والدین بیبهره هستند، دارای روح کاملا سلامتی نیستند و وقتی پدر و مادر از فرزندان خود نگهداری نکنند وقتی به سن پیری میرسند این فرزندان والدین خود را به خانه سالمندان میبرند.
خانه داری و تربیت فرزند به نوعی جهاد شمرده میشود
مرجع تقلید شیعیان، با بیان اینکه زنان نباید برای کسب درآمد بیشتر خانه و خانواده خود را رها کنندابراز داشت: زنانی که در خانواده به تربیت فرزندان مشغول هستند کمبود شخصیت ندارند بلکه شخصیت آنان بسیار بالا بوده و این کار آنها به نوعی جهاد شمرده میشود.
آیت الله مکارم شیرازی، تصریح کرد: انسانها فرهیخته و شخصیتهای برجسته در این دنیا در دامان زنان برجسته تربیت شدهاند و از دامان آنها برخواستهاند و معروف است که میگویند زنان با یک دست گاهواره و با دست دیگرشان دنیا را تکان میدهند.
قرون ۲۰ و ۲۱ دوران جاهلیت دوم به شمار میرود
آیت الله مکارم شیرازی، در ادامه سخنان خود، شاخصههای جاهلیت عرب را برشمرد و با بیان اینکه قرون ۲۰ و ۲۱ نیز دوران جاهلیت دوم به شمار میرود اظهار داشت: یکی از ویژگیهای جاهلیت عرب خون ریزی و کشتارهای زیاد بود که دنیای امروز نیز با پیشرفتهای علمی خود به این گونه اقدامات دست میزند به گونهای که امروز شاهد کشتار صدها هزار نفر در کشور سوریه و همچنین سایر کشورهای اسلامی از سوی جنایتکاران هستیم.
استاد برجسته حوزه علیمه قم، عصر حاضر را آغاز دوران جاهلیت دوم دانست و ابراز داشت: البته ممکن است برخیها بگویند که عصر ما عصر پیشرفت علم و فناوری است ونمی توان به آن عصر جاهلیت گفت در حالی که میبینیم در جنگ جهانی اول تعداد ۲۰ میلیون و در جنگ جهانی دوم ۳۰ کشته شدند که باید اذعان داشت این حجم از کشتار در زمان جاهلیت عرب وجود نداشته است.
خون ریزی سلفیها در عصر جاهلیت عرب و قبل از اسلام هم بیسابقه است
وی با بیان اینکه خونریزی که امروز توسط سلفیها و وهابیون تندرو صورت میگیرد از خونریزی زمان جاهلیت بیشتر است افزود: این گونه اقدامات که از سوی سلفیهای تکفیری در عصر جاهلیت عرب و قبل از اسلام نیز سابقه نداشته و در حقیقت آنها از حقیقت اسلام دور شدهاند.
برهنگی عصر ما به مراتب بدتر از زمان جاهلیت عرب است
مفسر قرآن کریم، همچنین مسئله بیحجابی را یکی دیگر از ویژگیهای عصر جاهلیت عرب دانست و ابراز داشت: در برخی از کشورهای اروپایی و غربی مفاسد قانونی و علنی وجود دارد که زبان انسان از بیان آنها شرم دارد که با وجود این شرایط باید عنوان کرد برهنگی در عصر ما به مراتب بدتر از زمان جاهلیت عرب و قبل از اسلام است.
مرجع تقلید شیعیان، گفت: امروز در برخی از کشورهای غربی مجلاتی وجود دارد که زنان در این مجلات خودشان را برای انجام مفاسد جنسی معرفی و اعلام آمادگی میکنند.
آیت الله مکارم شیرازی، در ادامه زنده به گور کردن دختران را از دیگر ویژ گیهای عصر جاهلیت عرب برشمرد و بیان کرد: در قرن امروز مسئله سقط جنین مطرح است، حال باید پرسید این کار با زنده به گور کردن چه تفاوتی دارد که متاسفانه در بسیاری از کشورهای دنیا این اقدام به صورت قانونی درآمده و فرزند هنوز متولد نشده آن را از بین میبرند.
انسان از بیان اقدامات شیطان پرستان شرم دارد
وی گفت: خرافات نیز از دیگر ویژگیهای عصر جاهلیت عرب بوده که در عصر حاضر میبینیم هم خرافات غوغا میکند و برنامههای شیطان پرستی و دیگر خرافات که از غرب و دنیای به اصطلاح متمدن شروع شده و در کشور ما هم رخنه کرده بدترین نوع خرافه است که انسان از بیان اقدامات شیطان پرستان شرم دارد.
تمدن امروز دنیا، تمدن صنعتی است و نه تمدن انسانی
مرجع تقلید شیعیان، تاکید کرد: تمدن امروز دنیا، تمدن صنعتی است و نه تمدن انسانی، چرا که اگر تمدن انسانی وجود داشت، این همه کشتار و خرافات و خونریزیها دیده نمیشد.
آیت الله مکارم شیرازی، با بیان اینکه ما باید پیشرفتهای علمی و صنعتی غربیها را بگیریم، اما نباید فرهنگ منحط آنها را قبول کنیم افزود: نباید فریب آنها را خورد و امیدواریم خداوند به همه درک و دید کافی عطا کند تا تسلیم فرهنگ ناسالم غرب نشویم.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: دینی ، ،
برچسبها: